Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خوزستان رئیس دیوان داوری مرکز وکلای قوه قضائیه با انتقاد از طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار گفت: در تعریف کسب و کار، "قیمت" اساس کار است و به ازای یک کالا یا خدمت، مبلغ معینی تعیین می‌شود در حالی که نمی‌شود به کار وکالت، بازاری نگاه شود؛ آیا می‌توانیم جان و مال و آبروی مردم را در یک کفه ترازو قرار دهیم و برای آن قیمت بگذاریم؟

دکتر مائده چینی‌ساز در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به تصویب طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار در کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: در هر نظام حقوقی یک سری برنامه‌های کوتاه‌مدت و درازمدت طراحی می‌شود که هدف از این برنامه‌ها، رفع ایرادها و کارآمدتر شدن سیستم و کاهش بوروکراسی‌ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در سیستم کسب و کار، هدف تسهیل فعالیت و اشتغال‌زایی و نظارت ارگان‌های ذیربط بر کسب و کارها است که در این راستا این طرح در مجلس شورای اسلامی مطرح شد؛ یکی از مشاغل در قالب این طرح، وکالت بود در حالی که وکالت جزو خدمات قضایی است و هیچ زمانی جزو مشاغل محسوب نشده است؛ وکالت جزو حرفه‌هایی است که شدیدا با حقوق شهروندی در ارتباط است.

رئیس دیوان داوری مرکز وکلای قوه قضائیه تصریح کرد: نمی‌شود عنوان منفعت و کسب و کار بر وکالت قرار داد و وکالت را کاسبی قلمداد کرد. اگر قرار است وکیل کاسب قلمداد شود، قاضی نیز هم همین کار را می‌کند.

وی بیان کرد: قاضی و وکیل، دو بال عدالت هستند؛ قرار نیست یک بال عدالت کسب و کار و یک بال دیگر سیستم قضایی و حفظ حقوق شهروندی باشد. این دو بال با هم در یک وجه اجتماعی قرار دارند.

این وکیل پایه یک دادگستری گفت: شاید این طرح فواید زیادی در پی داشته باشد اما شأن و شیوه فعالیت وکالت اجازه نمی‌دهد که به این حرفه، نگاه مادی داشته باشیم.

وی افزود: قطعا یکی از بخش‌های حرفه وکالت، منفعت مالی است و یک وکیل فی سبیل الله کار نمی‌کند. یک وکیل مانند قاضی نیز منفعتی دریافت می‌کند اما شأن شغل وکالت ایجاب می‌کند که یک جایگاه اجتماعی خاص برای این حرفه که با جان، مال و آبروی مردم در ارتباط است، قائل باشیم.

چینی‌ساز بیان کرد: در تعریف کسب و کار، "قیمت" اساس کار است و به ازای یک کالا یا خدمت، مبلغ معینی تعیین می‌شود در حالی که نمی‌شود به کار وکالت، بازاری نگاه شود؛ آیا می‌توانیم جان و مال و آبروی مردم را در یک کفه ترازو قرار دهیم و برای آن قیمت بگذاریم؟ نمی‌توانیم در قبال نجات جان یا آبروی یک انسان، قیمت‌گذاری کنیم.

وی افزود: در حقیقت با تصویب نهایی و اجرای این طرح، حق شهروندی و امنیت و حقوق انسان‌ها با قیمت مبادله می‌شود که می‌تواند بسیار آسیب‌زننده باشد.

رئیس دیوان داوری مرکز وکلای قوه قضائیه ادامه داد: این کار از نظر کیفیت نیز بر کار وکالت تاثیرگذار خواهد بود. اکنون یک فرد، گزینش‌های زیادی را می‌گذراند تا صلاحیت وکالت را کسب کند و وکیل حتی از نظر صلاحیت اخلاقی هم سنجیده می‌شود.

چینی‌ساز با اشاره به احتمال بی‌رمق شدن آزمون‌ها و گزینش‌های وکالت با اجرای این طرح، گفت: در حال حاضر توضیحی در این خصوص داده نشده اما قطعا در صورت تصویب نهایی و اجرای این طرح، قوه قضائیه نباید بپذیرد که بدون گذراندن این مراحل، یک فرد پروانه وکالت دریافت کند؛ اگر به این سمت برویم باید قوه قضائیه، مرکز وکلا و کانون وکلا نسبت به این موضوع اعمال نظر کنند و بگویند این طرح به شرط و شروطی باید اجرا شود.

این وکیل پایه یک دادگستری تصریح کرد: در مرکز وکلا در خصوص این طرح، رسما و کتبا مخالفت‌مان را کردیم و اعتراض‌مان را در شورای نگهبان وارد کردیم. از شورای نگهبان درخواست کردیم مخالفت خود را با این موضوع اعلام کند.

وی با اشاره به احتمال سودجویی برخی وکلا در صورت اجرای این طرح، گفت: یکی از مسائلی که موجب شد صدای حقوق‌دانان و وکلا در خصوص اجرای این طرح بلند شود همین احتمال سودجویی‌ها است زیرا اگر به وکالت با دید کسب و کار و منبع درآمد نگاه شود، ممکن است برخی از وکلا بابت پرونده‌های واهی حق‌الوکالت بگیرند و سودجویی‌های مختلفی در این زمینه ایجاد شود. اگر این طرح به صورت نهایی تصویب شود باید راه این سودجویی‌ها بسته شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی سیاسی وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه وکیل اجرای این طرح قوه قضائیه مرکز وکلا کسب و کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۰۸۱۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تتلو: اشتباه کردم، هیچ دفاعی ندارم/به دنبال معرفی جایگزین گیاهی برای مواد مخدر بودم!

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، آخرین جلسه رسیدگی به اتهامات امیرحسین مقصودلو ملقب به «تتلو» به ریاست قاضی افشاری در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی برگزار شد.

آخرین جلسه رسیدگی به اتهامات امیرحسین مقصودلو ملقب به «تتلو» به ریاست قاضی حجت الاسلام والمسلمین افشاری در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب با حضور مستشار دادگاه، وکیل متهم، خانواده متهم و نماینده دادستان برگزار شد.

در ابتدای جلسه قاضی حجت‌الاسلام والمسلمین افشاری اتهامات را به امیرحسین مقصودلو تفهیم کرد و به متهم گفت در این جلسه آخرین دفاعیات خود را بیان کند.

پس از تفهیم اتهام متهم، نماینده دادستان در جایگاه قرار گرفت.

نماینده دادستان خطاب به متهم گفت: بیشتر مخاطبان شما جوانان و نوجوانان بودند و تحت تاثیر موادمخدری که مصرف می‌کردید و آن را ترویج می‌دادید قرار می‌گرفتند.

متهم پاسخ داد: قصدم ترویج موادمخدر نبود، می‌خواستم برای کسانی که آلوده به مشروبات الکی و مواد مخدر هستند جایگزین گیاهی معرفی کنم تا ضرر کمتری داشته باشد که این اشتباه بوده و اشتباهم را می‌پذیرم.

تتلو سپس در پاسخ به سوال نماینده دادستان که چرا صفحه اینستاگرام شما بسته شد، گفت: در یک استوری اینستاگرام از خانم‌های ۱۵ تا ۲۰ سال برای ساخت ویدیوی یکی از آهنگ‌ها دعوت شد که طبق قانون اروپا این موضوع را کودک‌آزادی تلقی کردند و صفحه را بستند.

متهم در دفاعیات خود مجددا اعلام کرد: قطعا اشتباهاتی داشتم و خیلی از رفتار‌های من اشتباه بوده است. به خاطر اشتباهاتی که داشتم معذرت‌خواهی می‌کنم.

قاضی افشاری خطاب به متهم گفت: چه تضمینی است که اشتباهات شما مجددا تکرار نشود؟ شما در گذشته هم ابراز پشیمانی کردید، ولی مجدد به کار خود ادامه دادید.

متهم پاسخ داد: آموزش مناسبی ندیدم و اشتباه کردم!

پس از اخذ دفاعیات متهم، نماینده دادستان اعلام کرد با توجه به کیفرخواست صادره، مستندات موجود در پرونده و اظهارات متهم تقاضای رسیدگی و صدور حکم عادلانه را دارم.

قابل ذکر است در بخش دیگری از آخرین جلسه برگزاری دادگاه رسیدگی به اتهامات امیرحسین مقصودلو، وکیل متهم در جایگاه قرار گرفت و اظهار کرد: طبق صحبت‎هایی که با متهم داشتم تاکید کرده که می‌خواهد به جوان‌ها و نوجوان‌ها بگوید من تا آخر این راه را رفته‌ام، چیزی در پایان راهی که من رفتم نبوده است شما اشتباه من را نکنید.

وکیل متهم ادامه داد: دولت‌های متخاصم برای استفاده ابزاری از امثال امیرحسین مقصودلو فرش قرمز پهن کرده‌اند.

وی افزود: متهم در اظهارات خود بیان کرده است که قصدی جهت تحقق نتیجه و انجام فعالیت تبلیغی یا ایجاد خلل در امنیت داخلی کشور نداشته و عنصر معنوی جرم قابل احراز نیست.

وکیل تتلو درباره تبلیغ سایت‌های شرط بندی از سوی موکیل خود بیان کرد: متهم پس از تبلیغ سایت شرط‌بندی وقتی متوجه می‌شود افراد از این مسیر متضرر می‌شوند، بلافاصله موضع خود را تغییر می‌دهد.

وکیل در پایان از قاضی تقاضا کرد حکمی عادلانه و قانونی در خصوص موکلش اتخاذ شود.

پس از اظهارات وکیل و اخذ دفاعیات متهم، قاضی افشاری گفت: با توجه به اخذ آخرین دفاع و پایان رسیدگی به اتهامات امیرحسین مقصودلو پایان جلسه رسیدگی را اعلام می‌کنم و در موعد قانون رای صادر خواهد شد

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وکلا وظیفه سنگینی در حفظ جایگاه خود و وکالت دارند
  • وزیر دادگستری: لایحه جامع وکالت در دست تدوین است/ اجباری‌شدن وکیل در دعاوی
  • وکلا نقش مهمی در برقراری صلح و سازش دارند
  • اظهارات عجیب تتلو در دادگاه پایانی ؛ برای مشروبات الکلی جایگزین گیاهی معرفی کردم !
  • اعلام ختم رسیدگی به پرونده امیرحسین مقصودلو/ تتلو: اشتباهم را می‌پذیرم + عکس
  • ختم رسیدگی به پرونده تتلو با یک اشتباه کردم ساده | آموزش مناسبی ندیدم!
  • آخرین جلسه رسیدگی به اتهامات «تتلو» برگزار شد
  • آخرین جلسه رسیدگی به اتهامات امیرحسین مقصودلو برگزار شد/ تتلو: اشتباه کردم، هیچ دفاعی ندارم
  • تتلو: اشتباه کردم، هیچ دفاعی ندارم/به دنبال معرفی جایگزین گیاهی برای مواد مخدر بودم!
  • دوازدهمین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات منافقین آغاز شد